Interessant voor studenten en opleiders: NLUUG-conferentie op 23 mei

Op 23 mei vindt in Utrecht de NLUUG voorjaarsconferentie plaats. De conferentie staat in het teken van devops, security, networking, configuration management, scalability, testing en continuous integration. Het programma is zowel voor studenten als opleiders interessant.

 

De voorjaarsconferentie is alleen toegankelijk voor NLUUG-leden. Studenten betalen €25,- (incl. BTW) om lid te worden. Het lidmaatschap kost €132,- voor professionals. Als je lid bent, kun je gratis naar de conferentie.

Programma

Frank Karlitschek is uitgenodigd om de keynote te verzorgen. Onderwerp: ‘ownCloud/nextCloud, Why I forked my own project and my own company’. Karlitschek stelt dat mensen een basisrecht zouden moeten hebben om hun eigen gegevens in het internettijdperk te beheersen. Op het programma staan verder onder andere presentaties over ‘end-to-end automation with Ansible’ en ‘protection of data, privacy and online freedom in a fast changing world’. Ook kun je verschillende workshops volgen, zoals ‘Quickly build a personal resume site with Grav, a modern flat-file open source CMS’ en ‘Software Defined Storage the Linux way’. Verder is er aan de stamtafel van NLUUG volop gelegenheid voor een goed gesprek, het maken van plannen en het creëren van ideeën.

Over NLUUG

NLUUG is een vereniging voor (professionele) gebruikers van UNIX/Linux, Open Source, Open Systemen en Open Standaarden in Nederland. Onder de NLUUG gemeenschap vallen bijvoorbeeld systeembeheerders, programmeurs en netwerkspecialisten. Ben je bezig met ‘Open’, dan is NLUUG de vereniging bij uitstek waar je je technische kennis kunt bijhouden, bijvoorbeeld tijdens onze tweejaarlijkse conferenties. Het doel van NLUUG is namelijk het verspreiden van de toepassing van en kennis over ‘Open’ en UNIX/Linux.

Lid worden en aanmelden

De conferentie vindt plaats in het Van der Valk-hotel in Utrecht en is alleen toegankelijk voor NLUUG-leden. Het programma start om 9.15 uur. Lid worden en je aanmelden voor de conferentie (noodzakelijk) doe je hier.

Item delen