Inspireer jonge talenten tijdens Girlsday 2018

Veel meisjes zijn nog onbekend met de mogelijkheden van ICT-, bèta- en technische opleidingen en beroepen. Daarom openen tijdens Girlsday op 12 april 2018 bedrijven in het hele land hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De organisatie zoekt nog hogescholen die een bijdrage kunnen leveren aan het enthousiasmeren en informeren van deze talenten in de dop.

 

Girlsday is een jaarlijks terugkerend evenement om meisjes enthousiast te maken voor een carrière in de bèta- of technische sector of in de ICT. Doordat meisjes vaak onbekend zijn met deze studies en beroepen, gaat vrouwelijk talent verloren. Deelname aan Girlsday verruimt de blik van meisjes en beïnvloedt zo de loopbaankeuze. Als hogeschool kun je hier een bijdrage aan leveren door je op te geven als werkgever, bijvoorbeeld met de IT- of onderzoeksafdeling. Initiatiefnemer VHTO probeert alle scholen die hun leerlingen hebben aangemeld te matchen met een bedrijf in de regio.

Diversiteit

Diversiteit op de werkvloer staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat genderdiversiteit op de werkvloer zorgt voor betere resultaten. Het maatschappelijke engagement dat blijkt uit deelname aan Girlsday is positief voor het bedrijfsimago. Daarnaast ligt er een extra kans om via Girlsday nieuwe contacten te leggen tussen bedrijven en scholen in de omgeving.

Item delen