Hogeschool Rotterdam reikt eerste Student XR Awards uit

Tijdens de Immersive Tech Week zijn de eerste Student XR Awards uitgereikt. Hogeschool Rotterdam wil met deze prijs nieuwe makers een impuls geven om door te gaan met hun grensverleggend onderzoek in het nieuwe veld van digitale, immersieve technologieën.

Volgende generatie makers

Frederike Manders, programmamanager Immersive Tech bij Hogeschool Rotterdam: “De VR Awards bestaan al een aantal jaren, maar nu werd het tijd dat de volgende generatie makers ook gestimuleerd wordt om hier tijdens hun studie al mee aan de slag te gaan.” Er werden awards uitgereikt in verschillende categorieën. Philip Malmgren, student Fashion Design op de Willem de Kooning Academie won in de categorie Meest inspirerende werk. De award voor Beste immersieve toepassing ging naar Sara Shaban, alumnus Summa College in Eindhoven. Vincent Boon, alumnus Willem de Kooning Academie, werd voor zijn afstudeerwerk beloond met de prijs voor het Beste autonome project.

Meer over de winnende projecten lees je hier.

Diversiteit

De jury roemde de diversiteit van de werken en de bevlogenheid waarmee de jonge makers onbevangen aan de slag gingen met nieuwe media om verhalen op een nieuwe manier te vertellen. Juryvoorzitter Roshan Neja (VR storytelling expert en werkzaam bij de Willem de Kooning Academie): “Alle werken gaven blijk van grote maatschappelijke betrokkenheid en wisten elke keer vanuit een verrassende invalshoek urgente kwesties te raken en te behandelen. Daar is veel durf en lef voor nodig.”

Item delen