HHs gooit hoge ogen met project Fieldlab

Vijf studenten van de minor Applied Data Science (ADS) van De Haagse Hogeschool werken samen met CGI en het Havenbedrijf aan een Fieldlab. Een prestigieus project dat niet onopgemerkt bleef: de partners sleepten een nominatie voor de Strategic Sourcing Awards (voorheen TOMMIES) in de wacht en BNR Nieuwsradio interviewde een van de studenten over het onderwerp.

 

Het Havenbedrijf heeft een Fieldlab ingericht om onderzoek te doen naar veilig zelfvarende schepen in de haven, waarin een schip uitgerust met sensoren data verzamelt om dit mogelijk te maken. De studenten werken nauw samen met specialisten van CGI en de mensen van het Fieldlab om onder andere aan de hand van camerabeelden te herkennen waar zich bevaarbaar water bevindt, waar de kant is, en waar andere objecten in het water liggen.

Op de radio

Het project werd beloond met een nominatie voor een Strategic Sourcing Award in de categorie Digital Enablement Ecosystem, een initiatief van ICT-media. Ook BNR Nieuwsradio schonk aandacht aan het project: in oktober werd student Martin de Rijke geïnterviewd. Beluister het item vanaf 16:38 minuten.

Item delen