Grote opkomst en enthousiaste reacties bij HBO-ICT Job & Student Event en Docenten Event

Zo’n 1.100 studenten en 140 docenten bezochten 6 oktober het jaarlijkse HBO-ICT Job & Student Event en het Docenten Event in Utrecht. HBO-i kreeg veel enthousiaste reacties van de deelnemers en ook de exposanten op de banenbeurs hielden een goed gevoel over aan het evenement. Zij maakten kennis met veel aanstormend ict-talent en gaven nagenoeg unaniem aan volgend jaar weer te komen.

Impact

De dag begon met een plenair gedeelte voor studenten en docenten. Na een woord van welkom door Sandra van Steenvelt namens het Dagelijks Bestuur van HBO-i sprak Maurice van Veghel (Raad van Advies HBO-i en Digital Transformation Lead bij Eviden) de aanwezigen toe. Hij inspireerde de zaal om de regie te pakken en impact te maken in de toekomst. De keynote kwam van Dennis Vroegop, Team Lead en Developer. In zijn lezing ‘From the Archives to the Future: Unraveling the Epic Journey of Artificial Intelligence’ vertelde hij over de geschiedenis en ontwikkeling van AI en manieren om AI in te zetten. Ook wierp hij een blik vooruit en vertelde hij over verwachtingen voor de toekomst.

Masterclasses, workshops en borrel

Vervolgens stroomde de grote zaal van het Beatrixgebouw leeg en verspreidden studenten zich richting de banenbeurs en masterclasses, terwijl docenten aanschoven bij de rondetafelgesprekken. Daar bespraken ze onderwerpen als professional skills, neurodiversiteit en de ICT Research Methodekaarten. Ook sloten veel docenten aan bij de bijeenkomst georganiseerd door PRIO, over de toekomst van het ict-beroep. Na de lunch gingen studenten verder met contacten leggen waar zij de rest van hun carrière plezier van hebben. Het Docenten Event vervolgde met workshopsessies, onder andere over de Domeinbeschrijving, ChatGPT in het onderwijs en diversiteit. Traditiegetrouw werden het HBO-ICT Job & Student Event en het Docenten Event afgesloten met een gezamenlijke borrel.

 

Gezien de hoge opkomst, betrokken discussies en enthousiaste reacties kijken we terug op een zeer geslaagde editie van het HBO-ICT Job & Student Event en het Docenten Event. Dank voor ieders komst en bijdrage!

Item delen