Groeiend besef van belang van cybersecurity

In 2019 stijgen de security-uitgaven wereldwijd met 8,7% naar 124 miljard dollar. Dat voorspelt ICT-marktonderzoeker Gartner. Het doorlopende gebrek aan securityvaardigheden bij organisaties is een van de redenen dat de uitgaven aan ICT- en informatiebeveiliging in 2018 al stijgen met 12,% ten opzichte van 2017, naar 124 miljard dollar.

 

De groeiende uitgaven hangen samen met de strengere privacyregels, verklaart Gartner. Volgens de onderzoekers geeft ten minste 30% van de organisaties in 2019 geld uit aan GDPR-gerelateerde consulting- en implementatiediensten.

Zomerschool cybersecurity

Opleiders springen in op de groeiende vraag naar specialisten op het gebied van cybersecurity. In dezelfde week dat het onderzoek over de stijgende uitgaven gepubliceerd werd, startten 80 studenten uit verschillende studierichtingen met een stoomcursus Cybersecurity, tijdens NCS3 2018. Deze zomerschool moet bijdragen aan het oplossen van het tekort aan cybersecurityprofessionals. Aan bod komen onderwerpen als digitale beveiliging, kritieke infrastructuren, privacy, cyberdreigingen en innovaties rondom datatechnologie en cybersecurity.

Meer informatie

Wil je meer weten over de stijgende uitgaven aan cybersecurity of NCS3 2018? Kijk dan op de website van Computable. Daar verschenen artikelen over het onderzoek en over de zomerschool.

Item delen