Gevarieerd en gezellig Kijkje in de Keuken bij De Haagse Hogeschool

Terwijl de kerstvakantie al lonkte togen 120 collega’s op 11 december naar Zoetermeer voor een ‘Kijkje in de Keuken’ van De Haagse Hogeschool. Zij werden beloond met een gezellige dag vol interessante ontmoetingen: met collega’s, met het bedrijfsleven, met studenten en zelfs met een paar (oud-)politieke kopstukken.

 

Het Kijkje in de Keuken vond plaats in de Dutch Innovation Factory (DIF); de Zoetermeerse locatie van De Haagse Hogeschool. Boeiend en leerzaam om te zien hoe onderwijs en bedrijfsleven elkaar weten te vinden en versterken door samen te werken in dit verzamelgebouw.

Gevarieerd gezelschap

De ochtend stond in het teken van een platformbijeenkomst van Stichting HBO-i en een bijeenkomst van ICT-lectoren. ’s Middags kregen de deelnemers aan deze bijeenkomsten gezelschap van docenten van andere HBO-i-opleidingen, en van de twee ROC’s die gehuisvest zijn in de DIF. Ook docenten van andere opleidingen van De Haagse Hogeschool die samenwerken met de ICT-opleiding voegden zich bij hun collega’s. Leuke verrassing: tijdens het Kijkje in de Keuken bleek dat het eerste kabinet-Balkenende een samenzijn had bij de DIF. Hij en oud-collega’s namen ruim de tijd om ook een blik achter de schermen te werpen bij de HBO-ICT-opleiding van De Haagse Hogeschool.

Vernieuwende projecten

Last but not least: de ontmoetingen met studenten werden enorm op prijs gesteld door de gasten. Twee onderdelen van de dag behelsden namelijk bezoeken aan projecten waar studenten op dat moment aan werkten: Innovation Development en het eerstejaarsbasisprogramma, waarin studenten elke week een volle dag onder begeleiding aan een Sustainable Development-vraagstuk werken. Deze vernieuwende opzet viel erg in de smaak.

Goede gesprekken

Bij vorige Kijkjes in de Keuken bleek dat de deelnemers de mogelijkheid om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen erg op prijs stellen. De Haagse Hogeschool wist aan deze wens te voldoen met een lunch, diverse workshops en een gezellige borrel die bijdroegen aan goede gesprekken. Niet alleen de gasten sloten de dag met een goed gevoel af; ook voor De Haagse Hogeschool als organisator was het Kijkje in de Keuken een succes. De input van collega’s helpt de hogeschool verder, en het evenement was een uitgelezen kans om de 120 gasten te laten zien aan welke ambities de hogeschool werkt.

Bekijk hier een foto-impressie van de geslaagde dag.

Het volgende Kijkje in de Keuken vindt plaats op 3 juni bij Hogeschool Utrecht.

Item delen