Fontys viert vijftig jaar IT-onderwijs in Eindhoven

Het IT-onderwijs in Eindhoven blaast vijftig kaarsjes uit. Om dat te vieren pakt Fontys Hogeschool ICT (FHICT) groots uit. Op 17 mei vindt het Fontys IT Festival plaats voor studenten, alumni, (oud-)medewerkers en partners in onderwijs en innovatie.

Hoe het begon

In 1971 startte in Eindhoven de opleiding Informatica. Het begin van professionele IT-kennisoverdracht binnen de huidige Brainport- en Midpointregio. Een halve eeuw later is FHICT als grootste IT-opleiding in Nederland uitgegroeid tot excellent geaccrediteerd, toonaangevend en innovatief kennisinstituut waar bedrijfsleven en studenten via een professioneel partnernetwerk samen de toekomst vormgeven. Binnen en buiten de muren van FHICT.

Inspirerende sprekers en workshops

Alle reden dus om de campus Rachelsmolen 17 mei om te toveren tot feestelijk Fontys IT Festivalterrein. Studenten, (oud-)medewerkers, alumni en partners krijgen die dag een vol programma voorgeschoteld. Naast lekker eten, drinken en feesten is er alle ruimte voor gedeelde IT-kennis. Onderling, maar ook door inspirerende sprekers, zoals voormalig creatief directeur van de Efteling Olaf Vugts en cabaretier Jörgen Raymann en via workshops over actuele issues, zoals die van Jo-An Kamp en Erdinç Saçan over inclusieve artificial intelligence.

Very Interesting Projects

Tijdens het festival presenteren diverse FHICT-studenten hun Very Interesting Projects (VIP’s): projecten die illustreren waar studenten tijdens de opleiding aan werken. Bezoekers kunnen op hun favoriete project stemmen waarna de drie hoogst gewaardeerde VIP’s beloond worden met mooie prijzen. Kortom: op 17 mei zet FHICT het Eindhovense ICT-onderwijs van toen, nu en straks feestelijk in de spotlichten.