Fontys ICT lanceert uniek SPARC Start-Up Programma

In oktober startte Fontys ICT het SPARC Start-Up Programma. Daarbij krijgen studenten de kans om tijdens hun studie een bedrijf te beginnen en af te studeren met hun eigen start-up. En als kers op de taart kunnen alumni tot een jaar na hun afstuderen gebruikmaken van een werkplek en in contact worden gebracht met het bedrijfsleven.

Unieke kenmerken

De mogelijkheid om af te studeren in een eigen start-up is niet nieuw bij Fontys ICT. Het leidde al tot een aantal succesvolle beginnende bedrijven. Nu is het studentenstart-up programma geprofessionaliseerd. Het heeft een aantal kenmerken die uniek zijn in het hbo- en universiteitslandschap. Zo kunnen studenten tijdens hun studie al instromen en binnen hun bedrijf afstuderen. Na hun studie kunnen ze zich aanmelden voor het SPARC Incubator programma. Daarmee krijgen ze de mogelijkheid om 6 tot 12 maanden binnen Fontys ICT verder te werken aan hun product. Het intellectueel eigendom is en blijft volledig van de start-up.

Betrokken blijven

Studenten die deelnemen aan het programma, krijgen een fysieke werkplek op Strijp TQ en een Fontys-pas en ze kunnen gebruikmaken van Fontys-faciliteiten. Ze zetten opdrachten (challenges) uit voor derde- en vierdejaarsstudenten en begeleiden deze. Zo blijven studenten ook na hun afstuderen betrokken bij Fontys ICT: fysiek in het Open Innovation Lab, als stakeholder van betekenisvol onderwijs en als onderdeel van het regionale bedrijfsleven.

Item delen