Experimenteren met videotechnieken in ‘Pixel Playground’ Fontys ICT

Fontys ICT opent ‘Pixel Playground’: een volledig uitgerust videolab voor virtuele producties, XR-toepassingen en meer. Studenten kunnen de ruimte gebruiken om virtuele werelden en immersieve technologie te verkennen en nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Pronkstuk van het videolab is een LED-videowand van meer dan 9 meter breed.

Zelf ervaren

De uitdaging bij het inrichten van het videolab is het vinden van toekomstbestendige technologie, met een instapniveau dat past bij de beoogde onderwijsrol. In de ruimte kunnen producties van hoog niveau gedraaid worden. Tegelijkertijd kunnen studenten ermee spelen en zelf ervaren wat de technologie allemaal kan. De virtuele LED-wand is het pronkstuk, waarmee studenten alle kanten op kunnen. Het is een testruimte voor XR-applicaties, maar kan ook helpen om deze te ontwikkelen.

ICT-werkpraktijk van de toekomst

Studenten worden aangemoedigd om zich op basis van hun eigen talent in een betekenisvolle en praktijkgerichte omgeving te ontwikkelen, en daarbinnen te innoveren. Directeur Frens Vonken: “Onze rol als instituut is de ICT-werkpraktijk van de toekomst vorm te geven. Dat doen we door creatieve en onderzoekende professionals op leiden. Een innovatieve omgeving als deze is essentieel om studenten daarin de ruimte te geven.” Daarom wordt de integratie van de ruimte in het onderwijs, maar ook de ontwikkeling, samen met studenten aangepakt.

Item delen