Dungeons & Dragons spelen voor studiepunten

Een Dungeons & Dragons event als eindopdracht van een minorvak: 41 studenten van de minor Game Development & Simulation (GDS) vielen met hun neus in de boter. De sessie is de afsluiter van het vak Character Development, dat samen met Storytelling wordt aangeboden door Marcella Veldthuis (docent Nederlands en coördinator GDS) en Mathijs Koning (docent software engineering). Koning over de uitdaging van online onderwijs: “Wij zochten naar een alternatieve manier om studenten toch actief aan het werk te zetten met de lesstof.”

Inclusieve omgeving

De minor Game Development & Simulation (GDS) wordt aangeboden binnen de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer (HHS). Studenten werken in groepen aan de ontwikkeling van een spel. Daarnaast kiezen ze vakken waarmee ze hun kennis als toekomstige game-ontwikkelaar verdiepen of verbreden. Met het Dungeons & Dragons event leren de studenten over verhaalopbouw, mar ook om in een inclusieve omgeving veilig, vanuit hun gekozen rol, samen te werken aan het oplossen van complexe problemen. Het doet een beroep op vaardigheden als daadkracht, creativiteit, verbeeldingskracht en inlevingsvermogen.

 

Lees hier interviews met docenten en studenten over het Dungeons & Dragons event en de minor: “Draak dood, geld verdiend en nog in leven: ‘Krijgen we nu een voldoende?'” 

Item delen