Docenten en studenten: meld je aan voor innovatieworkshop Eric Slaats

Op 6 oktober, tijdens het HBO-ICT Job & Student Event, nodigt HBO-i docenten en studenten uit om deel te nemen aan de innovatieworkshop van Eric Slaats (innovator, onderzoeker en docent op Fontys Hogeschool). De workshop is praktisch en interactief, en biedt een andere kijk op onderwijs. 

Innovatie in onderwijs

Die andere kijk op het onderwijs is hard nodig. De onderwijswereld verandert continu. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat informatie altijd en overal beschikbaar is, waardoor een gratis en open leeromgeving ineens gewoon geworden is. Leermethodes worden in recordtempo ontwikkeld tot slimme, interactieve en context-georiënteerde tools. Lever een bijdrage door jouw ideeën over de toekomst van het onderwijs te delen, doe nieuwe kennis op en leg jouw ‘challenge’ voor aan docenten en studenten. De nadruk ligt op co-creatie rondom de thema’s ‘meer eigenaarschap voor de student’, ‘aandacht voor persoonlijk leren’ en ‘communities en tools’.

Aan de slag

Na een korte inspiratiesessie krijg je verschillende challenges voorgelegd. Je kiest een challenge om mee aan de slag te gaan en werk zo toe naar een blauwdruk. Vervolgens is er aandacht voor implementatie: hoe realiseer je innovatieve ideeën en met welke valkuilen moet je rekening houden? Tot slot zet je de stap naar het in praktijk brengen bij je eigen organisatie. Welke stappen kun je nemen, en hoe kun je de community inzetten?

Over Eric Slaats

Maar hoezo dan? ‘Hoezo niet!’ Het is het persoonlijk motto van innovator Eric Slaats, onderzoeker en docent op Fontys Hogeschool. Eric is een enthousiast mens, een rolmodel voor zijn studenten en blijvend nieuwsgierig naar de relatie tussen ICT en de mens. Niet voor niets hebben we hem gestrikt als moderator voor deze innovatieworkshop! Meer weten over Eric? Bekijk zijn TedTalk.

Voor wie?

Iedereen die wil leren wat ‘The Freaky Friday Approach’ betekent. Studenten worden zéér gewaardeerd!

Aanmelden

De workshop vindt plaats op het HBO-ICT Job & Student Event in het WTC in Rotterdam, en duurt van 13.15 tot 15.05 uur. Aanmelden kan via dit formulier.