Den Bosch Data Week van 26 tot en met 31 oktober: de doorbraak van data

Van 26 tot en met 31 oktober vindt in Den Bosch de derde editie plaats van de Data Week. Avans Hogeschool is co-partner van de Data Week en draagt bij aan het programma met lezingen en workshops. Het plenaire programma wordt uitgezonden en is voor iedereen te volgen via een livestream.

Cruciaal

Data en digitalisering zijn cruciaal voor de manier waarop de samenleving reageert op een ongekende crisis, zo stelt de organisatie. “Meer dan ooit zoeken we naar het betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid.”

Interactieve online programmering

In het Stadskantoor is een Data Studio ingericht als decor voor de interactieve online programmering. Door de interactieve programmaonderdelen krijgen inwoners, studenten en ondernemers de kans om met elkaar de dialoog aan te gaan. Verder zijn er tijdens de week allerlei side events. Voor de overheid, onderwijs, bedrijven en talenten is er een uitgebreid aanbod van inspirerende sprekers, demonstraties en workshops verspreid over diverse locaties in de stad. Maatschappelijke uitdagingen, waarin data een belangrijke rol spelen, komen aan de orde, zoals mobiliteit, energie & duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agri & food. Ook is er een Data Tour door de stad langs verschillende datagerelateerde initiatieven.

Meer informatie

Diederik Jekel opent de Data Week op 26 oktober om 10.15 uur. Op de website van de Den Bosch Data Week vind je een overzicht van alle programmaonderdelen. Wil je interactief deelnemen, dan moet je je vooraf aanmelden. Daarnaast kan iedereen via de website live meekijken.

Item delen