De Project Approach Tool verder ontwikkelen: doe je mee?

De Project Approach Tool (PAT) ondersteunt studenten bij het bepalen van hun projectaanpak met extra aandacht voor onderzoeksaspecten aan de hand van het DOT framework. De tool is volop in ontwikkeling. Dat biedt mooie kansen aan opleidingen die hieraan willen bijdragen en studenten die op zoek zijn naar een afstudeerproject.

Verschillende uitgangspunten

De tool helpt studenten om hun project op te breken in concrete, uitvoerbare onderdelen en de onderzoekselementen te herkennen binnen hun projecten. Ook maakt de PAT het eenvoudiger voor de studenten om te redeneren over hun keuzes. Met de PAT kun je werken vanuit verschillende uitgangspunten, zoals deel deliverables, onderzoeksvragen, faseringen en typen projecten. In de tool zijn de methoden vanuit de cmd, ict en engeneering research kaartenset digitaal geïntegreerd en de tool ondersteunt online samenwerking.

Meebouwen

De PAT is nog in ontwikkeling, voornamelijk via studentenprojecten. De broncode is open beschikbaar. We zoeken opleidingen die het leuk vinden om hier feedback op te geven voor brede inzetbaarheid, het uit te testen in het eigen onderwijs of mee te bouwen via studentenprojecten (bijvoorbeeld voor het verbeteren van de interface of samenwerkingsmogelijkheden). Per student en project zijn er drie stakeholdermeetings met de stuurgroep, die bestaat uit Danny Plass (Saxion), Koen van Turnhout (Hogeschool Utrecht), Miriam Losse (Saxion), Sonja Rouwhorst (Hogeschool van Amsterdam), Etto Salomons (Saxion) en Kasper Kamperman (Saxion).

Meer informatie

Wil je meer informatie, wil je bijdragen of ken je een student die hier zijn of haar afstudeerproject van wil maken? Neem contact op met Danny Plass via d.plass@saxion.nl.

Item delen