Coronaproof carnaval volgens minorstudenten Avans

Een hoepel hop, een Oetelbox en verschillende feestzones: dat zijn de ingrediënten van een coronaproof carnaval als je het vraagt aan de minorstudenten Emerging technologies playground van Avans Hogeschool. Als introductie op hun minor gaven ze antwoord op de vraag ‘Hoe beleven we Oeteldonk op anderhalve meter?’.

Drie oplossingen

De studenten bedachten drie oplossingen. Een daarvan is de Oeteldonkse hoepel waarmee feestvierders zich omhullen, waardoor het niet mogelijk is om in een straal van anderhalve meter van elkaar te komen. Een tweede groep studenten kwam met verschillende feestzones met een maximum aantal bezoekers, waarbij elke groep een eigen pilspaal krijgt. De derde groep dacht aan de thuisblijvers: een Oetelbox vol Oeteldonkse gadgets én een VR-bril waarmee je kunt meefeesten met een livestream.

Minor Emerging technologies playground

Het was de derde editie van de minor Emerging technologies playground, dit keer met 45 studenten. De deelnemers zijn Avansstudenten van verschillende opleidingen binnen de academie Industriële informatica en studenten van Fontys en HAN University of Applied Sciences. Zij gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met innovatieve ideeën en nieuwe technologieën. De opdrachten komen vanuit gemeente ‘s-Hertogenbosch en het midden- en kleinbedrijf. Voorbeelden hiervan zijn het flexibel gebruik van parkeervoorzieningen, innovatieve fietsenstallingen en smart water.

Item delen