CMD-student Avans wint publieksprijs minor Emerging Technologies Playground

Met het ontwerp voor een slim speeltoestel won Teun van Son, vierdejaarsstudent Communication & Multimedia Design (CMD) aan Avans, samen met zijn projectgroep de publieksprijs van de minor Emerging Technologies Playground. En dat terwijl de samenwerking bemoeilijkt werd door de tweede lockdown. Een van de succesfactoren? Dat de studenten werkten met een echte opdrachtgever en regelmatig contact hadden met een ambtenaar van de gemeente, vonden zij heel stimulerend.

Multidisciplinaire minor

Het betrof de eindopdracht van een multidisciplinaire minor, waarbij studenten van verschillende studies samen werken aan opdrachten. Opdrachtgever gemeente Den Bosch vroeg de studenten na te denken over manieren om speeltoestellen elektronisch te monitoren. De data kan gebruikt worden om te helpen bepalen of een toestel aan vervanging nodig is. Teun, Jonathan, Jevi en Jasper bedachten Serious Playground; een speeltoestel met sensoren waarbij via trillingen de gebruiksintensiteit wordt gemeten. Ook dachten ze na over manieren om speeltuinen mee te laten groeien met de wijk.

Echte opdrachtgever

De studenten regelden een testlocatie en hadden veel contact met de opdrachtgever, ouders en kinderen uit de buurt. Maar toen kwam de tweede lockdown. Een flinke hobbel in de weg, maar het werken voor een echte opdrachtgever stimuleerde genoeg om door te zetten. Ook het multidisciplinaire karakter van de minor noemt Teun als een van de succesfactoren. ”Iedereen had zijn eigen kwaliteiten en vulde elkaar goed aan. Het is goed voor je ontwikkeling om op deze manier te werken en het is interessant om de verschillen in werkwijze te zien”, vertelt hij. ”Daar hebben we veel van geleerd.”

 

Lees hier het hele interview met Teun in Punt, het onafhankelijke magazine van Avans Hogeschool.

Item delen