Buddyprogramma HZ University of Applied Sciences helpt nieuwe studenten tijdens corona

Contact leggen met andere studenten kan best lastig zijn als je vanuit het buitenland in Nederland komt studeren. In coronatijd is dat helemaal een opgave. Het buddyprogramma van HZ University of Applied Sciences helpt deze studenten aan een maatje, waarbij ict-student Mariska mooie stappen zet om studiegenoten verder te helpen.

App

Hoe benader je docenten? Welke bus moet je nemen? Zijn er zelfstudiegroepen waarbij je kunt aansluiten? Praktische vragen waarbij studenten elkaar helpen via het buddyprogramma. Tweedejaarsstudent Mariska is buddy van zes andere studenten. Daarnaast deed ze haar ict-opleiding eer aan door een app te bouwen die eerstejaarsstudenten makkelijker in contact brengt met hun buddy’s. In de app kun je zien welke student beschikbaar is om te helpen, zodat je snel antwoord op je vraag hebt.

Interview

PZC (Provinciale Zeeuwse Krant) interviewde Mariska en een van de studenten die zij helpt: Aadya. Lees hier het artikel ‘Mariska helpt eerstejaars studenten op weg in coronatijd: “Ik begrijp wat ze nodig hebben”’, over een cultuurshock, praktische vragen en samen koken.

Item delen