Avansstudenten vinden stageplaats met online speedmeet

Veel studenten zullen het beamen: het valt niet mee om een stageplaats te vinden in coronatijd. Om studenten van de Academie voor Industrie & Informatica op weg te helpen organiseerde Avans Hogeschool een online speedmeet, waarbij studenten en werkgevers op verschillende manieren met elkaar kennis konden maken.

Gekoppeld

Ruim 800 studenten van de technische en ICT-opleidingen deden mee aan de speedmeet, net als 101 bedrijven. Die vonden elkaar in de online kamers die werkgevers ingericht hadden, maar ook bij bedrijfspitches. Verder werden studenten gekoppeld aan willekeurige bedrijven via een carrousel. Doordat het platform een filterfunctie had, was het voor bedrijven eenvoudig om geschikte stagekandidaten te vinden voor een kennismakingsgesprek.

Online alternatief

Gewoonlijk organiseert Avans een speedmeet op locatie, zodat studenten en werkgevers elkaar echt kunnen ontmoeten. De online speedmeet werd georganiseerd als alternatief in coronatijd, en afgaande op de reacties van deelnemers was ook dit evenement een succes.

Item delen