Avans helpt mkb bij inzet data met Digitale Werkplaats

Er vinden kennissessies en workshops plaats en mkb’ers kunnen er terecht met data- en digitaliseringsvraagstukken: de Digitale Werkplaats van Avans Hogeschool ondersteunt het regionale mkb om inzicht te krijgen in de meerwaarde van data voor hun onderneming.

Data health-check

De Digitale Werkplaats bevindt zich in de GRASSO in Den Bosch en helpt data driven bedrijven om de mogelijkheden van digitalisering en data-analyse optimaal te benutten. Bij projecten wordt bijvoorbeeld de huidige bedrijfsvoering in kaart gebracht middels een data health-check en er worden kansen geformuleerd voor verbeteringen van de klantreis, met behulp van het inzetten van data. De werkplaats levert zo een bijdrage aan het toekomstbestendig maken van de businessmodellen.

Samenwerking studenten en experts

Avansstudenten bogen zich in de Digitale Werkplaats bijvoorbeeld al over de case van Care Culinair. Dit bedrijf helpt organisaties om voedselverspilling en ondervoeding van cliënten in de zorg tegen te gaan door inzichten te geven over voedselverspilling. Avansstudenten ontwikkelden samen met de ondernemer en een team van experts, op basis van een datamodel van het JADS MKB Datalab, een systeem om de data geautomatiseerd deze inzichten te laten genereren om zo voedselverspilling en ondervoeding in de zorg tegen te gaan en kosten te besparen.

Initiatiefnemers

Het initiatief voor de Digitale Werkplaats Noordoost-Brabant komt voort uit het samenwerkingsnetwerk Platform Driven by Data met de partners Rabobank ’s-Hertogenbosch e.o., VNO-NCW Brabant Zeeland, de Bossche Investeringsmaatschappij (BIM), Jheronimus Academy for Data Science (JADS) en Avans Hogeschool. De werkplaats wordt financieel ondersteund vanuit het programma versnelling digitalisering mkb van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en door de Provincie Noord-Brabant.

Item delen