Avans en Enexis organiseren geslaagde eerste innovatiechallenge

Op 15 november deden 110 leerlingen van het Sint-Janslyceum uit Den Bosch mee aan een spannende innovatiechallenge, om kennis te maken met werken binnen het werkveld van IT en Techniek. De challenge is een idee van Avans Academie voor Technologie en Design en netwerkbeheerder Enexis Groep.

Onderwijs en bedrijfsleven verbinden

Avans Hogeschool en Enexis zijn een meerjarig partnership met elkaar aangegaan met als doel het onderwijs en bedrijfsleven aan elkaar te verbinden. Hun doel is op deze manier (toekomstige) studenten te enthousiasmeren voor een studie en carrière in IT en techniek. Een belangrijk deel van die toekomstige studenten zijn de middelbare scholieren van nu. Om hen te enthousiasmeren is een innovatiechallenge bedacht.

Game

De challenge bestond uit het zo goed mogelijk spelen van een game ontwikkeld door Enexis, die de uitdagingen simuleert waar de netbeheerder mee te maken heeft. Het doel was om zo veel mogelijk groene energie het net in te krijgen. Dit konden leerlingen doen door handmatig met de parameters te spelen, maar ook door zelfgeschreven code in te zetten om zo een stabiel en groen netwerk te creëren. Aan het einde van de dag pitchten de leerlingen de resultaten aan een jury. Ook waren er experts van Enexis aanwezig om vragen te beantwoorden en werden de leerlingen begeleid door Avansstudenten van de opleidingen Informatica-Softwareontwikkeling en Business IT & Management. Via deze video krijg je een indruk van de dag.

 

Het was de eerste keer dat Avans Hogeschool en Enexis de innovatiechallenge organiseerden. Het is de bedoeling dat deze challenge elk jaar gaat plaatsvinden, met meer middelbare scholen.

Item delen