950 studenten bezoeken HBO-ICT Job & Student Event

Een recordaantal bezoekers dit jaar voor het HBO-ICT Job & Student Event: maar liefst 950 hbo-studenten kwamen vrijdag 6 oktober naar het WTC in Rotterdam om zich voor te bereiden op een carrière of stage in de ICT.

Primeur: Stage Event

Eigenlijk vonden er twee evenementen plaats: het Job Event, en het Stage Event. Het Stage Event had haar primeur en trok 200 tweedejaars studenten. Zij kregen naast een lezing van wetenschapsjournalist Diederik Jekel presentaties van professionals over solliciteren en persoonlijke presentatie. Ook konden zij persoonlijk advies vragen over bijvoorbeeld hun LinkedIn-profiel, curriculum vitae of lastige vragen tijdens een sollicitatiegesprek en was er de mogelijkheid om gratis een profielfoto te laten maken.

Succesvol Job Event

Bezoekers van het Job Event konden rekenen op een goedgevulde beurs waar zo’n 35 bedrijven en organisaties enthousiast kennismaakten met de ICT-talenten van de toekomst. Zo waren onder andere de Rijksoverheid, Mavention, KPN Consulting, ProRail, Capgemini en Ordina vertegenwoordigd. Naast de studenten waren ook de exposanten enthousiast over de beurs. Nagenoeg alle organisaties beoordeelden de beurs met een goed tot zeer goed en waren te spreken over de organisatie en het niveau van de bezoekers. De studenten gaven hun cv een boost door gratis masterclasses te volgen, van een masterclass in security tot de eerste stappen in Machine Learning. BNN’er en YouTuber Gwen van Poorten presenteerde de dag, en reikte aan het einde van de dag een Playstation 4 met vitual reality headset, drone en hoverboard uit aan de gelukkige winnaars.

Item delen