28 november – 2 december: Immersive Tech Week in Rotterdam

Op 28 november start in De Doelen in Rotterdam de Immersive Tech Week. Een week lang is er aandacht voor alle mogelijke toepassingen van immersieve tech (XR), zoals virtual reality en augmented reality. Hogeschool Rotterdam is een grote partner van dit evenement.

Van kijken naar beleven

Terwijl veel digitale toepassingen op het scherm nu nog tweedimensionaal zijn, wordt bij 3D de shift gemaakt van ‘kijken’ naar ‘beleven’. Dat is precies wat de wereld van Immersive Tech verbeeldt en waarbij informatieoverdracht een veel sterkere impact heeft, doordat je zintuigen worden geprikkeld en de toeschouwer het gevoel heeft zelf onderdeel te zijn van wat hij ziet of hoort. Dat thema staat centraal tijdens de Immersive Tech Week 2022 in De Doelen in Rotterdam en wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht door ervaringsdeskundigen, politici, ontwerpers, ondernemers en wetenschappers.

Uitreiking eerste Student XR Awards

Ook Hogeschool Rotterdam biedt een gevarieerd programma. Naast een hackathon, doorlopende studentenpresentaties en rondetafelgesprekken over de toekomst van XR, worden de eerste Student XR Awards uitgereikt door Hogeschool Rotterdam. Studenten konden tot 25 november XR-projecten (VR/AR/MR) indienen die in de context van een studie gemaakt zijn. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 2 december van 18.00 – 20.00 uur.

Programma en tickets

Kijk hier voor meer informatie over het hele programma en gratis studententickets. Ben je geen student, dan bestel je je tickets hier.

Item delen