21 april: Smart & Social Fest in Rotterdam

Hogeschool Rotterdam organiseert een nieuw kennisevent over de digitale transitie: Smart & Social Fest. Op 21 april kun je je op vier plaatsen in Rotterdam onderdompelen in de kansen en uitdagingen van digitale technologie.

Belangrijke vragen

Tijdens het evenement wisselen inspirerende sprekers elkaar af met verrassende virutal reality-ervaringen en een interactieve theatervoorstelling. Ook is er veel ruimte om kennis uit te wisselen. Bezoekers kunnen zien en ervaren hoe digitale innovatie hun werk en dagelijks leven kan verrijken zonder daarbij de belangrijke vragen uit de weg te gaan. Hogeschool Rotterdam organiseert Smart & Social Fest samen met de Gemeente Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam en het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) op Zuid.

Inclusieve samenleving

De maatschappij digitaliseert in een hoog tempo. Deze ontwikkelingen hebben grote impact op de stad en de mensen die daar wonen en werken. Mirjam den Boer, projectleider Smart & Social City van Hogeschool Rotterdam: “We bouwen aan een Rotterdam waarin aandacht is voor een gezonde balans tussen digitale innovatie (Smart) en een eerlijke, inclusieve en leefbare samenleving (Social). Tijdens het Smart & Social Fest onderstrepen we de urgentie van dit vraagstuk en laten we zien hoe onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk de krachten bundelen om met elkaar te werken aan betekenisvolle digitale innovaties.” Heleen Elferink, directeur van het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie van Hogeschool Rotterdam: “Tijdens deze dag laten we zien hoe we als kennisinstelling bijdragen aan de ambitie van Rotterdam om in 2025 voorop te lopen als digitale stad waar álle Rotterdammers kunnen meedoen in de digitale samenleving.”

Programma

Het evenement speelt zich af op vier verschillende locaties met elk een eigen thema. Op hoofdpodium VONK draait het om het thema ‘digitale transitie in een bredere context’. Bij onderwijslocatie Wijnhaven (CMI) van Hogeschool Rotterdam staat het thema ‘verantwoorde technologie in en voor de stad’ centraal. Bij Bibliotheek Rotterdam ligt de focus op een digitale inclusieve stad en in EMI op Zuid richt het programma zich op de digitale technologie voor zorg en welzijn.

 

Uitgebreide informatie over het programma en de sprekers vind je op de website van Smart & Social Fest.

 

Fotograaf: Hans Tak

Item delen