12 miljoen subsidie voor nieuw bèta onderzoekscentrum in Zeeland

In september 2021 gaat een nieuw bèta onderzoekscentrum van start in Middelburg: het Joint Research Center. Het Rijk en de provincie Zeeland hebben hiervoor 12 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld. Penvoerder is HZ University of Applied Sciences.

 

HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, Scalda en andere instellingen zullen in het Joint Research Center samenwerken met bedrijven en overheden op het gebied van water, energie en biobased/food. Instellingen maken er samen gebruik van state-of-the art faciliteiten en wisselen kennis uit.

Bèta Campus Zeeland

Het Joint Research Center is de eerste mijlpaal van de Bèta Campus Zeeland: een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en researchfaciliteiten die nieuwe verbindingen aangaan. Bèta Campus Zeeland wordt fasegewijs ontwikkeld. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met University College Roosevelt, HZ University of Applied Sciences, Scalda en andere instituten, in en van buiten Zeeland. Ook overheden en bedrijven dragen een steentje bij. De tweede stap is dat University College Roosevelt haar aanbod uitbreidt met een Engineering Department. Ook HZ University of Applied Sciences scherpt samen met haar partners de opleidingsprogramma’s verder aan en bouwt de bestaande Centers of Expertise uit. Scalda onderzoekt mogelijkheden voor crossovers tussen opleidingen in de groene sector en techniekopleidingen.

 

Lees hier meer over het Joint Research Center in Zeeland.

Item delen