Geslaagd HBO-ICT Job & Student Event 2022

Vrijdag 7 oktober 2022 organiseerde HBO-i het jaarlijkse HBO-ICT Job & Student Event in de Jaarbeurs in Utrecht. Met zo’n 1300 deelnemers, 35 exposanten en 120 docenten kijken we terug op een geslaagde editie. De dag werd afgetrapt met een inspirerende keynote door Daniel Gebler, CTO van Picnic. Hij riep studenten onder andere op werk te maken van hun dromen; een boodschap die gehoor vond getuige de vragen die uit de zaal kwamen.

Inspirerend

Sandra van Steenvelt, vanuit het bestuur HBO-i, maakte tijdens de opening duidelijk dat het hier om een landelijk event gaat. Uit alle windstreken waren studenten aanwezig. Maurice van Veghel, de voorzitter van de Raad van Advies van HBO-i gaf de studenten in de zaal van het Beatrixtheater mee hoe belangrijk hun rol is in de toekomst en hoe zeer ze zelf de regie hebben. Daniel Gebler vulde dit mooi aan met zijn verhaal over Picnic en wist studenten te inspireren: durf te breken met bestaande standaarden en ga je ideeën ontplooien. Drie sprekers die elkaar goed aanvulden en de aanwezigen wisten te inspireren en motiveren werk te maken van hun toekomst. En het is niet overdreven om te stellen dat de kans groot is dat de innovatieve leiders van over 10 jaar hier in de zaal hebben gezeten!

ICT-werkveld

Het is daarom ook niet verwonderlijk dat het werkveld in de rij stond om deze doelgroep beter te leren kennen. 30 exposanten vulden de beursvloer en wisten op uitnodigende en interactieve wijze de aandacht te trekken. Met popcorn, een fotoshoot, Rad van Fortuin en verse stroopwafels, maar ook met interessante gesprekken. Alles droeg bij aan een uitstekende sfeer tijdens het Job & Student Event. De studenten vinden de dag zowel nuttig als leuk. En het is verbazingwekkend hoe gevuld de tassen waren van de studenten die huiswaarts keerden! Hopelijk mondden de goodies en opgedane contacten uit in veelbelovende carrières van de studenten.

Interactie

Interactie was er genoeg dus, ook voor de aanwezige docenten. Die konden terecht op het Docenten Event, wat gelijktijdig rondom de beursvloer plaatsvond. Na de keynote waren er rondetafelsessies waar de collega’s in een open gesprek ervaringen en inzichten uitwisselden. Over de Associate degrees bijvoorbeeld, maar ook voor open onderwijs, professional skills, afstuderen en de Domeinbeschrijving waren er rondetafelgesprekken. De middag was ingeruimd voor werksessies en workshops. Een inhoudelijke workshop ging over quantum computing, lector Marten Teitsma van de HvA nam ons mee in deze ontwikkeling. En Ernst Bolt van Windesheim nam ons mee in een verhaal over studentparticipatie via een zelf ontwikkelde tool, Tasker. Daarnaast waren er twee werksessies, een over het bevorderen van inclusiviteit in het ict-onderwijs en een over de Domeinbeschrijving.

 

Voor ieder wat wils dus. We kijken terug op een gevarieerde, succesvolle dag. Dank iedereen die hier aan heeft bijgedragen!

Item delen