HBO-i Conference Tour Canada

De bestemming van de jaarlijkse HBO-i Conference Tour is bekend. Maar liefst 50 vertegenwoordigers van ICT-opleidingen bezoeken van 16 tot en met 24 maart het nieuwe Silicon Valley: Toronto in Canada. Een plek met volop inspiratie op het gebied van onderwijs en ICT.

INNOVATIEF ONDERWIJS

De reiscommissie kiest de locatie altijd zorgvuldig. Er wordt gekeken naar ontwikkelingen op economisch en ICT-terrein, maar ook naar innovatieve onderwijssystemen. Het grote oppervlakte en tegelijkertijd relatief kleine inwoneraantal van Canada maakt dat het land veel weet van afstandsonderwijs. De delegatie van HBO-i is welkom bij verschillende hogescholen en universiteiten die graag vertellen over co-ops: de samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en studenten.

ENTHOUSIAST OVER ICT

Een andere reden om Toronto te bezoeken is de uitgebreide promotie in Canada van nieuwe skills (ICT-vaardigheden). Op middelbare scholen kun je – vanuit de overheid gestuurd – een getuigschrift verdienen door ICT-vakken te volgen. Dat levert de leerlingen niet alleen een mooie basis op, maar helpt ook om de interesse in ICT-studies aan te wakkeren. Ook in het straatje van de ambities van HBO-i: Canada voert leuke en sterke campagnes om meer meiden te enthousiasmeren voor een carrière in de ICT. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een inspiratievolle studiereis.

After movie


Locatie: Canada
Organisator: HBO-i

Item delen

hbo-i leden

alle leden